Theosophical University Press Agency

Het lot van de vorsten van Dyfed

Kenneth Morris

Dit sprookjesachtige epos is gebaseerd op de mythe van Pwyll en Rhianon uit het vorstendom Dyfed in Wales, een verhaal uit de in de 12de eeuw op schrift gestelde Mabinogion. Daardoorheen heeft de auteur andere elementen uit oorspronkelijke Welshe en Ierse geschriften gevlochten, zodat een prachtige symfonie van Keltische motieven en thema’s is ontstaan.

Pwyll is de sterveling die een godendochter als vrouw wint. Zijn moed, volharding en inzicht worden door de onsterfelijken telkens weer op de proef gesteld.

Zal hij standhouden op de troon op de toverheuvel, de Gorsedd Arberth, en zo het rijk tegen kwade machten beschermen, of valt hij ten prooi aan de verleidingen en zinsbegoochelingen waarmee de goden hem beproeven? Is hij het waard om Rhianon te behouden en ten slotte in het rijk van de onsterfelijken te worden opgenomen?

Deze prachtige tijdloze mythe in de traditie van de Keltische barden verbeeldt op ongeëvenaarde wijze de zoektocht van de mens naar zijn innerlijke kern en de moeilijkheden die hij daarbij op zijn weg moet overwinnen.

Dit boek is ook geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Het bevat 55 illustraties in kleur door beeldend kunstenares Yolanda Eveleens.

17 x 24 cm, 385 blz.
1ste druk 2004
isbn 9789070328627
gebonden € 21,50

Bestel bij bol.com

E-boek 2010 PDF (7 mb)

Vertaling van: The Fates of the Princes of Dyfed

Theosophical University Press Agency

Daal en Bergselaan 68, 2565AG Den Haag, 070-3231776