Theosophical University Press Agency

De maskers van Odin

Oud-Noorse wijsheid

Elsa-Brita Titchenell

De maskers van Odin opent onze ogen voor wijsheid die lang verzegeld is geweest en onthult oeroude kennis uit een tijd waarin wetenschap, filosofie en religie één waren.

Door de heldere vertaling van de belangrijkste liederen van de Poëtische of Oudere Edda en de toelichtingen en aantekeningen van Elsa-Brita Titchenell wordt de tijdloze wijsheid van de skalden (leraren) begrijpelijk.

De verhalen over goden en helden, elfen en dwergen, reuzen en levensbomen worden met behulp van theosofische sleutels ontcijferd, zodat de lezer een ruimer begrip krijgt van de kosmische visie in de Oud-Noorse mythologie.

In ieder land hebben enkelen geleefd die door zich moedig te begeven in de sferen waar de geest ongeschonden woont, uit de onvergankelijke bron van waarheid hebben gedronken en daarvan iets hebben meegebracht naar ons gebied. Deze afstammelingen van de vroege mythemakers zijn de skalden, de dichters en zieners die de verbindingskanalen tussen de mensheid en de goden openhouden. Door de eeuwen heen verkondigden zij de eeuwige wijsheid terwijl de rest van ons zich blijft verheugen in de ‘goddelijke verhalen’ die in de diepten van ons een vage herinnering oproepen aan een heilige opdracht. – blz. 30

omslag boek

14 x 21 cm, 388 blz.
1ste druk 2005
isbn 9789070328634
paperback € 18,–

Bestel bij bol.com

Volledige tekst in HTML

E-boek 2011 PDF (2 mb)

Vertaling van: The Masks of Odin

Boekbespreking

Theosophical University Press Agency

Daal en Bergselaan 68, 2565AG Den Haag, 070-3231776