Theosophical University Press Agency

Het levensraadsel

Nils A. Amnéus

Amnéus geeft een boeiende en vlot leesbare presentatie van de tijdloze beginselen van de oude wijsheid. Vooral stimulerend zijn de talloze voorbeelden uit het dagelijks leven aan de hand waarvan hij ingaat op vragen over de dood, reïncarnatie, karma en onze verschillende bewustzijnstoestanden. De schrijver ziet het universum als een praktijkschool en baseert zich op de religieuze geschriften en mythologieën van de wereld en op de natuur zelf. Hij schetst een beeld van de innige band tussen de persoonlijke mens en het hogere zelf, een relatie die zich eeuwig blijft ontwikkelen en vol beloften is.

Ook geschikt als eerste kennismaking met theosofie.

Het levensraadsel omvat vele problemen zoals de volgende:

 • Waarom is er zoveel lijden in de wereld?
  Waarom is er zoveel onrecht?
  Wat is het doel van het leven?
  Is er een leven na de dood?
  Hebben we een vrije wil of zijn we marionetten van het lot?
  Zijn we verantwoordelijk voor onze daden – zullen we oogsten wat we zaaien?
  Is dit een lukraak door blinde krachten bestuurd heelal of ligt er een plan aan ten grondslag?

omslag boek

15 x 23 cm, 256 blz.
1ste druk 2002
isbn 9789070328597
paperback € 16,–

Bestel bij bol.com

Volledige tekst in HTML

E-boek 2010 PDF (1 mb)

Boekbespreking

Vertaling van: Life's Riddle

Dit boek wordt gebruikt bij:
Theosofische cursus 1a

Over Nils A. Amnéus

Nils. A. Amnéus werd in 1878 geboren in Göteborg, Zweden. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de technische hogeschool van Boras, waar hij in 1899 afstudeerde. Datzelfde jaar emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Twee jaar later werd hij lid van de Theosophical Society.

In Massachusetts trouwde hij in 1906 met Harriet Anchersen. In 1920 kwam hij met zijn gezin naar het theosofische hoofdkwartier in Point Loma, Californië, waar hij les gaf aan de Rajayogaschool en de Theosophical University.

In 1925 hervatte hij zijn loopbaan als ingenieur en was tijdens de Tweede Wereldoorlog enige tijd verbonden aan het Stralingslaboratorium van Berkeley.

Hij werkte onvermoeibaar voor de Theosophical Society, organiseerde loges, gaf lezingen en schreef. Het manuscript van Life’s Riddle (Het Levensraadsel) was toen hij in 1952 stierf reeds voltooid maar nog niet uitgegeven.

Zijn eerder verschenen boek Does Chance or Justice Rule Our Lives? is vertaald in het Duits, Fins, Zweeds, Oriya (een taal in het oosten van India) en in het Nederlands.

 

Theosophical University Press Agency

Daal en Bergselaan 68, 2565AG Den Haag, 070-3231776