Het Theosofisch Genootschap

Wekelijks online De geheime leer bespreken en

tweewekelijks Beginselen van de esoterische filosofie

Elke woensdag, 10.30 uur (De geheime leer)

Dag van de week en het tijdstip kunnen later veranderen, overeenkomstig de wens van de deelnemers.

Sinds kort kan iedere serieuze lezer van het genoemde meesterwerk van Blavatsky meedoen met online bijeenkomsten met behulp van Jitsi, een vrij onbekend maar veilig vergaderprogramma. De groep is net begonnen met het bespreken van de Inleiding zodat een ieder nog gemakkelijk kan instappen. Daarnaast is er ook een groep online actief met Beginselen van de esoterische filosofie van G. de Purucker, inmiddels wordt hoofdstuk 13 besproken. Deze groep vergadert eenmaal in de veertien dagen en de daaropvolgende datum wordt per bijeenkomst afgesproken.

Let op, Jitsi is geen programma dat geïnstalleerd moet worden. Als je je bij mij hebt aangemeld krijg je van mij een link toegestuurd waarna je door erop te klikken meteen in de bijeenkomst bent. De link is als het ware de deur naar de vergaderzaal. Maak je eenmaal deel uit van de vergadering dan ben je vrij mee te discussiëren, associaties naar voren te brengen of gewoon te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben.

De geheime leer hoeft niet te worden aangeschaft, het is ook als pdf op deze website beschikbaar, je moet het uiteraard wel willen lezen. Voor Beginselen van de esoterische filosofie geldt hetzelfde en dat boek is hier als pdf te downloaden. Jitsi is zoals gezegd super eenvoudig en kan op telefoon, tablet of computer gebruikt worden, alleen werkt het niet met Microsoft Explorer en Edge, maar wel onder Google Chrome, Safari, Firefox en Opera!!

Stuur een mailtje naar Fred Pruyn (fred.pruyn@gmail.com) voor nadere informatie of om je direct aan te melden.


Het Theosofisch Genootschap

Daal en Bergselaan 68, 2565AG Den Haag

070-3231776 / e-mail